Vaša košarica
Nailpro Hrvatska

Zašto gel za nokte „peče“ prilikom učvršćivanja u lampi?

Dugi i njegovani nokti san su mnogih žena. Na žalost, nije svima urođena jaka prirodna ploča nokta. Upravo za žene sa slabim, lomljivim noktima stvoreni su proizvodi za produživanje i ojačavanje noktiju, a izbor je uistinu velik.
Najpopularniji su gelovi. Njihova ponuda je zapanjujuća! Dostupni su u raznim bojama, prozirnosti i konzistenciji. Pogledajte ponudu gelova dostupnih u našoj online trgovini  GELOVI ZA NOKTE  

Što znači da nokti „peku“?

Kada prvi put nadograđujete nokte gelom, vjerojatno imate puno pitanja.
Pitate se je li proizvod koji ste odabrali pravi gel za početnike. Pravilno postavljanje šablone vam je vjerojatno oduzelo dosta vremena… Ne znate možete li koristiti bazu ispod gela. Ovo je sasvim normalno kod prvih pokušaja. Štoviše, ako osjetite neugodan osjećaj peckanja, možda ćete misliti da radite nešto pogrešno.
Je li stvarno tako?  Ne!  Peckanje prilikom učvršćivanja gela uopće nije loš znak.

Dakle, zašto gel „peče“ u lampi?

„Peckanje“ obično povezujemo s nečim negativnim. Je li peckanje u lampi prvi simptom alergije na gel za nokte? Na sreću ne. To je sasvim normalno i često će se dogoditi dok se gel učvršćuje. Glavni „krivac“ za ovaj pomalo neugodan osjećaj je kemijska reakcija koja se odvija tijekom učvršćivanja – polimerizacije. Nakon što stavite ruku u lampu, gel brzo mijenja svoje agregacijsko stanje – iz tekućeg u kruto. Nuspojava ove reakcije je oslobađanje topline. Dakle, ova pojava je sasvim uobičajena. Što je sloj gela deblji, stvara se više topline. Stoga možete osjetiti neugodan osjećaj peckanja na ploči nokta. To nema nikakve veze s alergijama – čak i hipoalergeni gel za nokte može izazvati peckanje, pogotovo ako je snaga vaše lampe velika. Koliko će taj osjećaj biti jak, stvar je pojedinca. Puno toga ovisi i o stanju ploče nokta. Ako je prerašpana ili oštećena, peckanje može biti bolnije.

Kako si možemo pomoći?

Činjenica da je „pečenje“ prirodan proces, ne znači da na silu morate držati ruku u lampi. Ako je osjećaj jako neugodan ili bolan, nakratko izvadite ruku iz lampe i pričekajte da prođe. U suprotnom možete spaliti ležište nokta. Kada bol prođe, ponovno umetnite ruku u lampu. Ako vaša lampa ima funkciju „Low heat“ upotrijebite ju. Novije lampe imaju ovaj program rada namijenjen isključivo učvršćivanju gelova. Snaga lampe se postepeno povećava, pa je učvršćivanje sporije, a peckanje slabije.

Lampa sa „Low Heat“ funkcijom – dostupna u našoj web trgovini. Možete ju pronaći OVDJE

Zašto gel za nokte „peče“ prilikom učvršćivanja u lampi?

Ukratko, peckanje tijekom učvršćivanja gela u lampi je sasvim prirodno. Stoga ne morate brinuti da će to utjecati na trajnost vaše manikure. Također nije simptom alergije ili pogreške tijekom stilizacije. Ne zaboravite da ne morate držati ruku u lampi „ na silu“ , jer nakon vađenja ruke pečenje bi trebalo brzo proći, a zatim možete nastaviti.

Odgovori
Brza dostava

Unutar 24-48 sati

Mogućnost povrata

14 dana od kupovine

Garancija kvalitete

Jamstvo na sve proizvode

100% Sigurna kupovina

Pouzećem / NetBanking / Karticama / Aircash / Paypal / Keks Pay